HANSTHOLMDRENG: Flemming Dybbøl Hansen er glad for 6oernes popmusik. Han har altid boet i Hanstholm, og han har det bedst når han kan se Hanstholm Fyr
Af Klaus Madsen – 5. september 2016
HANSTHOLM: Det startede med langt hår, da Beatles blev en del af verdensmusikken ogogså en del af musikken i Hanstholm. Siden har musik, og særlig popmusik, været nu 65-årige Flemming Dybbøl Hansens store interesse, og håret er stadig langt og samlet i en hestehale under kasketten. Der står “Maaler” på kasketten fordi Flemming er udlært maler.
Kaffekoppen har plads på bordet mellem fotoalbum, reklamer og tv-programmer. I den anden ende af stuen spilles tennis på Eurosport. Flemming sidder i stuen i huset i Hanstholm, hvor han er født og vokset op. Han har aldrig boet andre steder. Han har kun været væk fra Hanstholm for i nogle måneder at være soldat i Viborg. Flemming har det bedst når han kan se Hanstholm Fyr.
Flemming voksede op i en familie med to ældre søskende. Hans far arbejdede i mange år med havnebyggeriet. Hans mor var kun 44 år gammel da hun døde efter mange år med et svagt hjerte. De første skoleår var i Ræhr. De sidste år kom han til at gå på Hanstholm Skole, som han forlod efter 8. klasse.
Efter skolen kom Flemming i lære som maler ved malermester Rugård-Poulsen i Ræhr. Efter soldatertiden vendte Flemming hjem til Hanstholm og havde et par år arbejde som maler på beddingen. Malerarbejdet slap op, og han kom til at arbejde med oprensning af vandløb for Hanstholm Kommune fra 1976, til en dårlig ryg i 1983 blev et problem. I 1986 kom han igen til at arbejde med oprensning af kommunens vandløb, og stod også for oprensningen. Det varede til kommunens rendegraver i 1993 brød sammen.
For nogle år siden købte Flemming huset, hvor han altid har boet. Huset var et af statshusene.
Da han var dreng var der udsigt fra huset over frie arealer til skrænten over Hanstedreservatet. Nu ligger huset omkranset af udlejningsboliger.
Det viste sig, at da han skulle købe huset var der ingen vej og vejret til hverken Flemmings hus eller nabohuset. Det problem blev selvfølgelig løst.
Musik fylder meget på både hylder og i Flemmings liv. Det er spændende at finde de ukendte numre med kendte grupper, og facebookvennerne kan næsten daglig klikke ind på god pop, med en dåbsatest der efterhånden er et halvt hundrede år gammel. Særlig grupperne fra Liverpol og deres musik kan tænde lys i malerens øjne.
Fra 1987 til 1993 arbejdede Flemming som frivillig studievært på Radio Thy. Her kunne han dele glæden ved den gode popmusik med mange lyttere. Hver søndag kunne man i disse år høre Flemming præsentere radioens dansktop. Det var gode år på radioen med en stærk pionerånd. Flemming blev en kendt stemme.
Det lange hår i 60ernes Hanstholm vakte opsigt. Det gik så galt, at Flemmings fastre begyndte at kalde ham Frida. Det gjorde nu ikke så meget – det gjorde bare at Flemming stædig holdt fast i frisuren med det lange hår. Han måtte dog overgive sig til et krav om, at han til sin konfirmation i 1966 skulle lade sig klippe.
Han husker tydeligt hvordan skolekammeraterne samledes udenfor frisør Kraghs salon den dag Flemmings lange lokker forsvandt.
Flemmings lange lokker forsvandt kun for en tid. Han har næsten uafbrudt siden haft langt hår. En enkelt undtagelse var til en af Radio Thys mange populære indsamlinger. Han havde lovet at lade sig klippe mod et klækkeligt beløb til radioen. Det foregik hos en frisør i Nors og blev behørigt fotografisk dokumenteret. Den dag var der ikke mange millimeter hår tilbage på Flemmings hoved.
Fra 1993 var Flemming manden, som Hanstholm Kommunes borgere, og efter kommunesammenlægningen Thisted kommunes borgere mødte, når de kørte affald på genbrugspladsen i Hanstholm. Han var vellidt og syntes lidt selv han var direktør på pladsen. Da Flemming i 2011 blev 60 år valgte han at gå på efterløn.