Svampe

Lav mad af og i naturen i Nationalpark Thy

Mie Buus, etnograf ved Thisted Museum har opskrifter på naturmad, og laver mad over  bål i Nationalpark Thy

www.nationalparkthy.dk

Lammekoteletter

med rodfrugtmos og stegte rødbeder og svampe

svampe02_670svampe03_670

 

4 lammekoteletter
½ l svampe
1 dl fløde
4 skrællede kartofler
6 skrællede jordskokker
2 skrællede pastinakker
½ skrællet selleri
1 skrællet rødbede
Timian og rosmarin
Salt og peber
100 g smør
2 ½ dl fløde
1 dl mælk
Smør eller olie til stegning
Lammekoteletter med svampe
Koteletterne krydres med timian. Steges ca. 3 min. sammen med de rensede svampe. Det hele krydres med salt og peber retten jævnes med fløde.
Rodfrugtmos.
Alle grønsager renses, skrælles og skæres i mindre stykker.
De kommes i gryden og koges ca. 15-20 min.
Vandet hældes fra.
Grønsagerne moses og røres op med smør og varm mælk. Mosen smages til med salt.
Stegte rødbeder.
Rødbederne skrælles og skæres i tynde skiver på ½ cm. tykkelse.
Disse steges ca. 10 min på en pande i olie eller smør.
Rødbederne krydres evt. med timian eller rosmarin.

svampe04_670

naturmadoversigt

bredtbanner_edited-2