Tranebær og gås

www.nationalparkthy.dk

Stegt vildgåsebryst med rodfrugter og tranebær

tranebæroggås_05670tranebæroggås_06670

Et gåsebryst (2 filletter) af vildgås
6 store bage kartofler
1 lille selleri
6 pastinakker
Salt og peber
200 g svampe – gerne kantareller, rørhatte og andre vild svampe
Smør til stegning
En sjat portvin
½ l piskefløde
Gåsebryst.
Her bruges kun brystet som befries for fjer og skind. De 2 filletter skæres ud og pudses af.
Lårene kan eventuelt brunes og steges ved siden af, da de skal have længere tid.  Skroget kan stege med, så skyen får mere kraft.
Fileterne brunes i smør ved god varme og krydres med salt og peber. De steger færdige ved jævn varme på ca. 30-45 min. Efter størrelse og vægt. Mindre hvis man ønsker gåsebrystet stegt rosa.
Fileterne kan evt. skæres i skiver og steges på panden – det går hurtigere.
Forskellige spisesvampe renses og steger med de sidste 10-15 minutter.
Evt. tilsættes portvin samt fløde til sauce.
Rodfrugter.
Rodfrugterne renses, skæres i stave og steges på en pande.
De drysses evt. med timian eller rosmarin og salt.
Det bliver sikkert nødvendigt at holde en del af de stegte rodfrugter varme, mens de andre steger.
Give evt. tranebær- eller brombærsyltetøj til retten. Til 5-6 personer-

naturmadoversigt

bredtbanner_edited-2