Havtorn og fisk

www.nationalparkthy.dk

Havtorn-æblekompot og fiskefrikadeller

havtorn_07670havtorn_05670

Kompot
250 g havtorn
250 g æbler – skrællede og skåret i små tern
100 g gulerod – skrællet og skåret i små tern
1.5 dl vand
150 g sukker
Kom gulerodstern og havtornbær i en gryde med vand og kog det ca. 15 min.
Kom små skrællede stykker æbler i tern i massen og kog det sammen til æblerne er møre men stadig har lidt bid.
Kompotten egner sig som tilbehør til stegt fisk og fiskefrikadeller, hvor den kan erstatte remoulade.

Fiskefrikadeller
500 g hakket fisk f.eks. en blanding af torsk og mørksej
1 lille finthakket løg
2 æg
1 spsk mel
Salt og peber
Smør til stegning
Farsen røres sammen og formes til frikadeller som steges 4 min. på begge sider.

 havtorn_04670

naturmadoversigt

bredtbanner_edited-2