Ramsløgsuppe
til 4-6 personer
100 g løg
2 spsk olivenolie
200 g kartofler
ca. 7 dl grønsagsbouillon
50 g ramsløg
evt. grønne ærter eller asparges
Hak løgene og svits dem i olien til de er klare og lidt gennemsigtige. De må ikke blive brune.
Skær kartoflerne i små terninger og kom dem i gryden sammen med bouillonen. Kog løg og kartofler under låg ca. 8 minutter.
Snit/hak ramsløg og kom dem i gryden. Lad suppen koge op og fjern gryden fra varmen.
Lad suppen afkøle lidt og purér den i blenderen.
Varm suppen op til kogepunktet og smag den til med salt og friskkværnet peber.
Hvis du laver suppen sent på sæsonen, kan du evt. servere den med nye danske asparges eller ærter.
Servér suppen portionsvis. Sæt evt. en spsk creme fraiche på toppen af suppen.
Hybenrosesirup
1 l kronblade af hybenrose
1 l vand
1 l sukker
Bladene pilles af blomsten og skylles. Bladene koges ca. 5 min. og sies fra.
Væsken tilsættes sukker og koges ind ca. ½ time, til den er passende tykflydende.
Hæld siruppen på skoldede glas, som evt. skylles med Atamon, og luk dem til med det samme.
Serveres til græsk yoghurt. Pynt med et par friske rosenblade på toppen.