Naturmad
– en guide til anvendelse af naturens egne råvarer i Nationalpark Thy. Mie Buus, etnograf ved Thisted Museum, har opskrifter på naturmad og laver mad over bål i Nationalpark Thy
Nationalpark Thy er på mange måder et spisekammer. Her kan man, under overholdelse af de regler og forskrifter der gælder for færdsel og brug af nationalparken, finde og anvende en række planter, bær, svampe m.m. Blandt nationalparkens tilgængelige råvarer regnes også i denne sammenhæng vildt, fisk, honning og de husdyr der plejer arealer i nationalparken.
Gennem en række korte emneopdelte videoer med tilhørende opskrifter får brugeren:
En demonstration af råvaren der viser hvordan den ser ud og hvor den findes.
En gennemgang af dens karakteristika samt eventuelle muligheder for forveksling.
Praktisk viden om anvendelsen af råvarerne gennem en række opskrifter der sætter brugeren i stand til at fremstille lette og sunde retter over bål på en af de mange bålpladser, der findes i Nationalpark Thy.
Museet udgiver i maj en kogebog med opskrifter på naturmad – en kogebog til inspiration, og til at tage med på tur efter gode madoplevelser i Nationalpark Thy.
Klik på billederne for at se video og læse opskrifter på naturmad
Naturmad – svampe
Tranebær og gås
Havtorn og fisk
Blåbær