SKILTE OG REKLAME: Anni Christensen har i 34 år udlevet drømmen om at være selvstændig. En drøm, som hun havde allerede som stor pige i Snedsted.
Af Klaus Madsen – 29. august 2023
THISTED: Når kunderne ringer til chefen og mødes med ordene “Skrannies skilte og reklame” er spørgsmålet tit, næsten altid ved den første opringning, om chefen virkelig hedder “Skrannie”. Svaret kommer prompte: – Jeg kaldes og kalder mig selv “Skrannie”. Det er mit kælenavn og ikke mit øgenavn. Det er et jysk udtryk for en god og høj latter.
Klik på pilen for at se billeder og høre “Skranie” fortælle
Øjnene gnistrer og smiler. Under det stadig røde hår udtænker Anni Christensen, “Skrannie”, altid en god løsning, når kunder kommer for at få noget godt ud af en strøtanke. Beviserne står på gulvet og hænger på væggene bag virksomhedens fordør. Et rum, som i de fleste virksomheder er reception med en skranke og en sekretær til at byde velkommen. Skilte, bogstaver i mange farver, store og små printede billeder, navneskilte, fortovsstandere og midt i det hele en gammel grammofon med forgyldt lydtrakt, som “Skrannie” siger selvfølgelig kan afspille den gamle lakplade med 78 omdrejninger i minuttet.
“Skrannie” – Anni Christensen. En gamle grammofon med forgyldt lydtrakt i receptionen.
8. august 1989 blev Anni Christensens drøm om at blive selvstændig opfyldt. Hun forlod Snedsted Centralskole efter 10. klasse, og tog på handelsskole. Hun flyttede til Thisted og kom i lære som skiltemaler hos Kaj Christensen, K.C. Skilte, på Malervej i Thingstrup. Hun husker, hun i tre et halvt år cyklede på arbejde på en gammel rødlakeret damecykel med røde hjerter på frakkeskåneren. Hun arbejde en tid som udlært svend hos K.C. Skilte. I et år havde hun job i København. Hun arbejdede 5 år i firmaet H.M. Automatic. Siden hun startede som lærling, havde hun sparet op på en iværksætterkonto. For at skaffe startkapital nok, måtte hun supplere ved at sælge sin motorcykel. Anni er altid blevet kaldt “Skrannie”, derfor blev det helt naturlig til “Skrannies skilte og reklame”.
Finurligt står fronten fra Sparekassens grønne gamle Franz Jäger pengeskab, med en jordmodertaske som den Keld brugte i Olsen Banden.
De første fire måneder som selvstændig, havde “Skrannie” lejet 225 kvadratmeter. Hun fik hurtigt mange kunder, og 225 kvadratmeter blev for lidt. De første år fik hun gradvist flere ansatte. Den første hun ansatte var svenden, som havde oplært “Skrannie”. Hun var ansat i mange år. I 2023 er der 9 ansatte. Gennem årene har teknologien og digitaliseringen af den grafiske produktion udviklet sig. Silketrykteknik, som blev brugt til at trykke på forskellige emner, er udskiftet med ny digital printteknik. Opgaverne er uendelige. Bygningen på Tigervej, er indrettet, så den passer til opgaverne. Der er blandt andet en lift til biler, så medarbejderne kan arbejde bekvemt. Bygningen blev bygget og taget i brug i 2002.
I et hjørne står en rød MG-sportsvogn, årgang 1955. “Skrannie” købte den gule Vespa scooter, som er original italiensk, i Vietnam, og fik den sendt hjem til Thisted.
Efter godt 34 selvstændige år bliver det ved årsskiftet 2023-2024 ikke længere “Skrannie”, som alene ejer “Skrannies skilte og reklame”. Hun er blevet 61 år. I 2020 fik hun konstateret brystkræft. Sygdom, behandling og operation har skubbet til tanken om at stoppe. Virksomheden bliver overtaget af en medarbejder, som i 11 år har været ansat. En investor skyder penge i virksomheden og “Skrannie” er efter 2025 år helt ude. Det håber hun gør generationsskiftet lettere og vellykket.